Sinir Sıkışmalarında Manuel Terapi

Sinir Sikismalarinda Manuel Terapi

İnsanlarda günlük yaşamın getirdiği olumsuz etkiler ve genetik yatkınlığın birleşmesi ile çok sık görülmeye başlanılan Sinir Sıkışması problemi Fizyoterapist eşliğinde yapılacak Sinir Sıkışmalarında Manuel Terapi uygulaması sayesinde kolayca iyileştirmektedir.

Sinir Sıkışması kadın veya erkek fark etmeksizin her yaştaki bireyde görülebilen bir problemdir. Kişinin genetik yapısı, çalışma şartları, anlık yanlış hareket yapması, kaza, travma gibi birçok sebep sinirler arasında iletişimin sağlıksız hale gelmesine neden olur.

Bu durumda ortaya çıkan Sinir Sıkışması sorunun yaşandığı vücut bölgesinde ağrılara, hareket kayıplarına, fonksiyonel bozukluklara neden olur. Manuel Terapi bu tarz problemlerin tedavisinde ilk akla gelen yöntem olarak bilinmektedir.

Uygulama sürecinde herhangi bir cihaz ve ilaç kullanılmayan Manuel Terapi sayesinde hastalar sadece uzman fizyoterapistlerin elleriyle problemli bölgelere uygulayacakları teknikler ile iyileştirilirler. Bu durum Manuel Terapinin doğal, zararsız, güvenli, konforlu ve yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemi olmasını sağlamaktadır.

Fizyoterapist tarafından hastaya özel olarak uygulanan Manuel Terapi seansları ile kişide her geçen gün iyileşme gözlenirken, zamanla yaşadığı tüm problemlerin ortadan kalktığı ve Sinir Sıkışması görülen bölgelerin sağlıklı bir hal aldığı izlenmiştir.

Siz de yaşadığınız Sinir Sıkışması sorununun güvenli, konforlu ve etkili bir tedavi süreciyle iyileştirilebilmesi için Hemen Bize Ulaşarak randevu alabilir, Fizyoterapist Neşe Çora tarafından yapılacak muayene sonucunda uygulanacak Manuel Terapi tekniğiyle Sinir Sıkışması rahatsızlığının yol açtığı olumsuz durumlardan hızla kurtulabilirsiniz.

Sinir Sıkışması Nedir?

İnsanlarda farklı nedenlerle sinirler arasında iletişimin aksaklıkları oluşabilir. Bu duruma bağlı olarak kişinin vücudunun herhangi bir bölgesinde ağrılar, hareket kayıpları ve fonksiyonel bozukluklar görülmesine Sinir Sıkışması denir.

El, ayak, kol, bacak, omuz, sırt, bel başta olmak üzere insan vücudunun neredeyse her bölgesinde Sinir Sıkışması oluşabilir. Özellikle sinirlerin ayak ve el kaslarına ulaşırken geçtikleri ince kanallarda bası nedeniyle sıkışmalar görülebilmektedir.

Günümüzde kişilerde en sık karşılaşılan Sinir Sıkışması türleri arasında;

  • El Bileğinde Sinir Sıkışması (Karpal Tünel Sendromu)
  • Ayak Bileğinde Sinir Sıkışması (Tarsal Tünel Sendromu)
  • Omuz Bölgesinde Sinir Sıkışması
  • Boyun Çevresinde Sinir Sıkışması
  • Bel Bölgesinde Sinir Sıkışması

gösterilebilir.

Sinir Sıkışması vakalarında en sık kullanılan tedavi yöntemleri arasında Manuel Terapi gösterilebilir. Tedavi sürecinde herhangi bir cihaz, ilaç, alet kullanılmaması; cerrahi işlem ve kesi yapılmaması insanların bu yöntemi daha fazla tercih etmesine imkan sağlamıştır.

Manuel Terapi Nedir?

Manuel Terapi uygulama sürecinde hiçbir cihazdan, makineden, ilaçtan faydalanılmayan; Fizyoterapistlerin elleri ile farklı teknikleri kullanarak vücudun birçok farklı bölgesinde yaşanan rahatsızlıkları gidermeyi hedefledikleri tıbbi tedavi yöntemidir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamalarının kullanılmasının doğru görüldüğü tüm hastalıklarda Manuel Terapi güvenle tatbik edilebilen bir tekniktir. İşlemler sırasında herhangi bir ilaç kullanılmaması uygulamanın yan etkisi olmamasını sağlamaktadır.

Manuel Terapi en eski ve klasik tedavi tekniklerinden birisidir. Özellikle kaslarda meydana gelen spazmları ve Sinir Sıkışmalarını Manuel Terapi ile kolayca giderebilirsiniz.

Eklemlerde farklı nedenlerle oluşan işlevsel problemlerin çözümünü ve kaslardaki spazmı aynı anda ortadan kaldırabilen Manuel Terapi Fizyoterapistler tarafından yapılması halinde güvenli, konforlu ve etkili bir uygulama olarak belirtilebilir.

Sinir Sıkışması Nedenleri

Günümüzde insanlar genetik yapıları, günlük aktiviteleri, stres ve gerilim halinde olmaları başta olmak üzere birçok farklı nedenle vücutlarının bazı bölgelerinde Sinir Sıkışması problemi yaşayabilirler.

İnsanların en sık karşı karşıya kaldığı Sinir Sıkışması el bileğinde yaşanan Karpal Tünel Sendromudur. Bununla birlikte dirsek, el, bilek, diz, ayak bileği, bacak, omuz, sırt, bel gibi birçok farklı vücut bölgesinde Sinir Sıkışması yaşanabilmektedir.

Kişilerin Sinir Sıkışması yaşamalarına neden olan durumlar arasında;

  • Kırılan veya yerinden kayan kemikler,
  • Oturuş ve duruş bozuklukları,
  • Diyabet ve tiroit hastalıkları,
  • Aşırı kilo alma,
  • Kadınlarda menopoz dönemi,
  • Romatizma rahatsızlıkları,
  • Tekrarlayan yanlış hareketler,

gösterilebilir.

Özellikle masa başı işlerde çalışan ve uzun süre hareketsiz kalan kişilerde Sinir Sıkışması çok fazla rastlanan bir problemdir. Bununla birlikte ev hanımları, bankacılar, diş hekimleri ve bilgisayar operatörleri gibi ellerini çok yoğun kullanan kişilerin de özellikle el bölgesinde Sinir Sıkışması görülmektedir.

Sinir Sıkışması Belirtileri

Sinir Sıkışması günümüzde her bireyin genetik yapısı veya günlük yaşantısı sonucu oldukça sık karşılaşabildiği ve uzman kontrolünde ileri seviyelere gelmeden kolayca tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır.

Manuel Terapi ile Sinir Sıkışması Tedavisi bu problemi yaşayan kişiler için muazzam ve etkili bir tedavi süreci sunmaktadır. Herhangi bir cihaz veya ilaç kullanılmayan bu uygulama güvenli bir tedavi seçeneği olarak hastaların karşısına çıkmaktadır.

Sinir Sıkışması Tedavisi sürecinin hızlı, başarılı ve etkili olması için hastalığı yaşayan kişilerin erken aşamada uzman doktora ulaşmaları gerekmektedir. Bu nedenle belirtileri takip etmek ve problemi fark etmek çok değerlidir.

İnsanların Sinir Sıkışması rahatsızlığı yaşadığını anlayabileceği belirtiler arasında;

  • Geceleri kişiyi uykusundan uyandıracak derecede el uyuşması,
  • El ve parmaklarda kuvvet azalması kaynaklı tutma becerisinde azalma olması,
  • Ayak bileğinde ve ayak parmaklarında ağrılar – uyuşma görülmesi,
  • Yazı yazma, poşet taşıma, bardak tutma gibi aktivitelerin yapılmakta zorlanılması,
  • Bacaklarda zorlama ve ağrılar kaynaklı merdiven çıkma, yürüme gibi aktivitelerde zorluk yaşanması,
  • Omuz, sırt veya bel bölgesinde yumru şeklinde olgular hissedilmesi,

gösterilebilir.

Sinir Sıkışması Nasıl Teşhis Edilir?

Bir hastanın Sinir Sıkışması yaşayıp yaşamadığı tespit edilirken öncelikle uzman tarafından yapılacak fiziksel muayene ile kas kuvveti, duyuları, refleksleri kontrol edilmelidir. Bu süreçte kişiden sözlü olarak alınacak bilgiler de çok değerlidir.

Uzman doktorun gerekli görmesi halinde hastaya Elektromiyelografi (EMG) uygulanarak hastalık ilk aşamalarda tespit edilmeye çalışılır. Erken teşhis edilen hastalara uygulanacak Manuel Terapi ile Sinir Sıkışması uygulamasıyla yaşanan problemler güvenli, konforlu ve etkili bir tedavi süreciyle giderilmektedir.

Sinir Sıkışması Nasıl Tedavi Edilir?

Sinir Sıkışması hafif veya orta düzeyde tespit edilmesi, zaman kaybedilmeden tedavisine başlanılması halinde hızla iyileştirilebilen bir rahatsızlıktır. Vücudunun herhangi bir yerinde Sinir Sıkışması yaşayan kişilerde en konforlu ve başarılı sonuçlar Manuel Terapi ile alınmaktadır.

Manuel Terapi ile Sinir Sıkışması tedavisinde Fizyoterapist sinirlerin sağlıklı iletişim kuramadığı tespit edilen bölgelere elleriyle belirli teknikleri düzenli olarak uygular. Sorun yaşanan vücut bölgesi ve kişinin genetik yapısına göre uygulanacak teknikler farklılık gösterebilir.

Sinir Sıkışmasında Manuel Terapi uygulamasının kaç seans yapılması gerektiği kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir durumdur. Bu rahatsızlığı yaşayan kişilerde;

  • Kişinin genetik yapısı,
  • Sinir Sıkışması yaşanan vücut bölgesi,
  • Yaşanan kuvvet kaybı seviyesi,

gibi durumlar Fizyoterapist tarafından göz önünde bulundurularak uygulama sırasında kullanılacak tekniklere ve seans sayısına karar verilmektedir.

Sinirlerin sıkıştığı bölgeyi rahatlatmayı hedefleyen Manuel Terapi bazı durumlarda atel, bazı egzersizler, ilaç kullanımı, enjeksiyon ve diğer fizik tedavi uygulamaları ile desteklenebilir. Tüm bu tekniklerden istenilen sonucun alınamaması halinde cerrahi uygulamalar son seçenek olarak düşünülmektedir.

Sinir Sıkışmalarında Manuel Terapinin Avantajları

Sinir Sıkışması sorunu yaşayan kişilerde Manuel Terapi kullanılması diğer tedavi teknikleri ile kıyaslandığında pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir. Sinir Sıkışmasında Manuel Terapi uygulamasının sunduğu avantajlar arasında;

  • Hızlı iyileşme imkanı,
  • İlk seansla birlikte sıkışma yaşanan bölgedeki ağrıların büyük kısmının giderilmesi,
  • Uygulamanın çok yüksek başarı oranına sahip olması,
  • Tedavi tekniğinin güvenli olması,
  • İşlemler sırasında tamamen kanıta dayalı tıbbi ve klinik bilgilerin kullanılması,
  • İşlemlerin direkt sorunlu bölgeye yapılması sayesinde hızlı ve etkili sonuçlar alınması,
  • Hiçbir ilaç kullanılmaması sayesinde tedavinin doğal, zararsız ve yan etkisiz olması,
  • Uygulama sürecinde iğne kullanılmadığı için iğne fobisi olan kişilerin rahatlıkla yaptırabilmesi,

gösterilebilir.

Sinir Sıkışmalarında Manuel Terapi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sinir Sıkışması rahatsızlığı bulunan kişilerin tedavi sonrası problemin tekrar ortaya çıkmaması için dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Fizyoterapistimiz tarafından Manuel Terapi kullanılarak yaşadıkları Sinir Sıkışmaları giderilen kişilere bu sorunun tekrar etmemesi için belirli uyarılar yapılmaktadır. Bu uyarılara özen gösterilmesi kişinin sağlığı ve tedavinin başarısı için çok değerlidir.

Sinir Sıkışmasında Manuel Terapi Sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında;

  • Uzun süre hareketsiz kalınmamalı, doğru pozisyon dahi olsa sabit bir şekilde o pozisyonda durulmamalıdır.
  • Duruş, oturuş, kalkış ve yatış pozisyonuna dikkat edilmelidir. (Örneğin uzun süre bağdaş kurmak, bacak bacak üstüne atmak sinir sıkışması yaratabilir.)
  • Ev hanımları el işi yapma, bez sıkma, cam silme gibi belirli periyotlarla süreklilik gerektiren işleri bir arada yapmaktan kaçınmalıdır.
  • Masa başında çalışan, yoğun olarak klavye ve fare kullanan kişiler bileklerini uzun süre bükülü tutmamalıdır. Bununla birlikte çalışma sürecinde dirseklerini ve bileklerini uzun süre bir yere dayamamalıdır.
  • Ellerle uzun süre çok ağır yük taşınmamalı, bilekler yük binmiş şekilde bükülü tutulmamalıdır.
  • Eklemleri, kasları ve bağları güçlendirmek için düzenli olarak esneme, germe egzersizleri uygulanmalıdır.
  • Tiroit, Diyabet veya Romatizma Hastalıkları bulunan kişiler rutin kontrollerini aksatmamalıdır.

gösterilebilir.